Zakaj konji

Konji že od nekdaj veljajo za čarobna, mistična bitja, ki z svojo mogočnostjo in lahkotnostjo gibanja privlačijo človeka. Čeprav je človek konja udomačil relativno pozno, šele nekje 1200 l.pr. n. št. , je njegova udomačitev igrala pomembno vlogo pri neolitski revoluciji. Konj je bil tisočletja dolgo tovorna, vprežna in jahalna žival, ki je spremenila človekovo dojemanje časa in prostora, ter mu pomagal pri številnih opravilih.

 

Z razvojem tehnologije se je njegov vloga v življenju ljudi postopoma spreminjala in danes so konji predvsem naši družabniki in športni partnerji.

 

 

Konjeništvo je odličen šport saj vpliva tako na izboljšanje koordinacije, ravnotežja in številnih motoričnih funkcij, kot tudi na razvoj socialnih kompetenc kot so komunikacija, občutek odgovornosti, empatija,...

Kljub spremembi konjeve vloge v življenju ljudi, pa je ostal pridih čarobnosti, ki nas prevzame vsakokrat, ko vidimo konja prosto galopirat po pašnikih, občutek notranjega zadovoljstva, ko se ga dotaknemo in nepopisne sreče, ki nas prevzame ko nam pokaže da nas ima rad,… in zato torej, ker so konji nekaj posebnega.