Naši konji

Pri nas je trenutno vhlevljenih 30 konj, pet od njih je namenjenih jahalni šoli oz. terapevtskemu jahanju, ostali so v privatni lasti (nekateri so namenjeni rekreativnemu jahanju, nekateri pa tekmovanjem v dresurnem jahanju in preskakovanju zaprek, v oskrbi pa imamo tudi nekaj starejših konj).

 

Dancing Shadow

 

je 14 let star kastrat, ki je preden se je priključil jahalni šoli, uspešno tekmoval v dresurnem jahanju do nivoja LM in dosegel kar nekaj dobrih rezultatov. Tekmovalne vode je zapustil zaradi določenih zdravstvenih težav zaradi katerih ni več zmogel napornih treningov, ki so bili potrebni za tekmovanje na tako visokem nivoju.

Odlikujeta ga izredno mirna narava, prijaznost in zanesljivost. Dobro pozna dresurne elemente, z veseljem pa preskoči tudi kakšno oviro in se odpravi na teren.

Zaradi svoje vsestranskosti je med učenci zelo priljubljen. Primeren je tako za učenje prvih korakov na konju, kot tudi za mlade tekmovalce, ki tekmujejo v nižjih kategorijah.

 

 

 

 

Land Lady

 

je trenutno najstarejša kobila v naši jahalni šoli (18 let) vendar je še vedno v odličnem zdravstvenem stanju in kondicijski pripravljenosti.

Uporabljamo jo tako za lekcije na lonži kot za skupinske lekcije.

Za udeležbo na tekmovanjih ni primerna, saj ne mara sprememb in vožnje s prikolico.

 

 

 

 

 

Žanda

 

je 15 let stara ponica (na vihru meri 135 cm), ki je namenjena učenju jahanja najmlajših in terapijam s pomočjo konj za otroke.

Žanda je zelo potrpežljiva, ne plašljiva in prijazna.

Zaradi teh svojih lastnostih jo veliko uporabljamo ko nas obiščejo večje skupine otrok in ob praznovanju rojstnih dni.

 

 

 

Valcer

 

je sicer lastniški konj, vendar ga v našem Centru lahko uporabljamo za terapevtske namene in izvajanje lekcij na lonži.

Je zelo mirne narave, ima širok hrbet in zelo mehek korak, zaradi česar je primeren tudi za jahanje brez sedla.

 

 

 

Carino

 

je v našem centru šele od leta 2015, ker je star šele sedem let, je primeren zgolj za izkušene jahače.