KONJENIŠKI DAN

 

Sončno nedeljsko dopoldne smo na Posestvu Marsiela v okviru projekta SLOVENIJA V GIBANJU v sodelovanju s ŠPORTNO UNIJO SLOVENIJE izvedli KONJENIŠKI DAN, dogodek je bil namenjen vsem ljubiteljem konj ne glede na njihovo jahalno predznanje. V okviru dogodka smo želeli predstaviti različne vidike konjeništva, ne zgolj jahanja kot športe discipline.  V ospredje smo postavili konja, kot športnega partnerja, ki ima določene potrebe in za katerega je potrebno pravilno poskrbeti. Kljub temu, da jahalni šport temelji na sodelovanju med jahačem in konjem, se namreč vse pogosteje dogaja, da so konji, obravnavani kot športni rekvizit, ne kot športni partner. Tako se izgublja bistvo konjeništva, ki temelji na sodelovanju, prilagajanju, komunikaciji-na simbiozi med konjem in človekom.

Uvodoma smo obiskovalcem predstavili konjeve osnovne potrebe, ter načine pravilne oskrbe. Popeljali smo jih med pašniki in po hlevu, ter jim razložili s čim se konji prehranjujejo, koliko vode dnevno popijejo, kakšno zavetje je zanje najprimernejše, poudarili pomen socialnega stika z drugimi konji,…

Po predstavitvi Posestva so se obiskovalci lahko preizkusili v čiščenju konj in pripravi konja na ježo.

Najpogumnejši so se preizkusili v jahanju, tisti malo manj pogumni pa so raje ostali na trdnih tleh in so jahanje zgolj opazovali. Jezdeci so se lahko preizkusili v jahanju s sedlom, kot tudi v jahanju brez sedla. Sedenje na konju brez sedla še poudari čutenje konjevega gibanja in poudarjeno vpliva na izboljšanje koordinacije, ravnotežja in številnih drugih motoričnih funkcij.

Zraven zgoraj naštetih pozitivnih učinkov pa ima ukvarjanje s konji ugoden vpliv tudi na številne socialne kompetence, saj razvija občutek empatije, odgovornosti, ima pomirjajoč učinek,…

 

Za konec smo najbolj vedoželjnim predstavili tudi osnove neverbalne komunikacije med konji v čredi in v interakciji do ljudi.

Komentarji

Slika za %user
Submitted by Neootam (ni nepreverjeno) on Sob, 10/12/2019 - 20:09

Здесь вы можете заказать копию любого сайта под ключ, недорого и качественно, при этом не тратя свое время на различные программы и фриланс-сервисы.

Клонированию подлежат сайты как на конструкторах, так и на движках:
- Tilda (Тильда)
- Wix (Викс)
- Joomla (Джумла)
- Wordpress (Вордпресс)
- Bitrix (Битрикс)
и т.д.
телефон 8-996-725-20-75 звоните пишите viber watsapp
Копируются не только одностраничные сайты на подобии Landing Page, но и многостраничные. Создается полная копия сайта и настраиваются формы для отправки заявок и сообщений. Кроме того, подключается админка (админ панель), позволяющая редактировать код сайта, изменять текст, загружать изображения и документы.

Здесь вы получите весь комплекс услуг по копированию, разработке и продвижению сайта в Яндексе и Google.

Хотите узнать сколько стоит сделать копию сайта?
напишите нам
8-996-725-20-75 звоните пишите viber watsapp

Dodaj nov komentar

Filtered HTML

  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Dovoljene HTML oznake:<a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.