Infrastruktura

Center razpolaga z 32 boksi, od tega jih je 30 velikih 10 m2, dva pa sta nekoliko večja saj sta namenjena kobilam z žrebeti. Njuna prostornost da omogoča kakovostno sobivanje kobile in žrebeta. Tako imenovana porodna boksa se nahajata na koncu hleva in sta nekoliko odmaknjena od ostalih boksov, kar kobili omogoča mir med kotitvijo in v prvih dneh po njej.

 

Boksi so opremljeni s krmilniki in napajalniki, ki konjem omogočajo stalen dostop do sveže vode. Tla v boksih so premazana s hlevitom in gumo s čimer smo zagotovili boljšo toplotno izolacijo in mehkejšo podlago. Boksi imajo tudi okna, s čimer smo pozitivno vplivali na zračnost in svetlost hleva, konjem pa omogočili pogled na dogajanje zunaj hleva. Okna se po potrebi odprejo ali zaprejo, odvisno od vremenskih pogojev.

Urejen je tudi privez za konje in kopalnica s čimer so zagotovljeni vsi potrebni pogoji za nego konj.

 

Konjem so na voljo številni izpusti s stalnim dostopom do krme in sveže vode. Leta 2014 smo dodatno uredili še t.i. zimske izpuste, zato da lahko konji uživajo na svežem zraku, v družbi svojih vrstnikov, tudi v zimskem času ko so pašne površine zaradi balata neuporabne in drseče, saj so izpustu utrjeni in omogočajo varno gibanje. V letošnjem letu pa nameravamo, za ca 2 ha, povečati še pašne površine.

Jahači in lastniki konj imajo na razpolag dve ogrevani garderobi v katerih se lahko preoblečejo v jahalno opremo ter shranjujejo svoja oblačila in opremo za konja (sedlo, uzdo, krtače,…) in klubski prostor v katerem lahko ob brezplačni kavici ali čaju poklepetajo, urejene so tudi sanitarije.

Na voljo imamo dve jahališči s podlago iz kremenov mivke ( 40 m x 60 m in 20 m x 30 m) in zalivalnim sistemom, ter lonžirni krog. Okolica pa ponuja tudi številne čudovite poti za terensko ježo.

Leta 2015 smo postavili še skladiščni prostor v katerem skladiščimo žagovino, oves in seno.

Na Posestvu pri svojem delu uporabljamo spodaj naštete delovne stroje in naprave:

  • Traktor

  • Vilice za nalaganje bal

  • Samokolnico

  • Vile za čiščenje boksov, lopate, metle,..

  • Brane za ravnanje jahališča

  • Namakalni sistem za jahališče

  • Pašna oprema ( količki za ograjo, električni pastir,…)